Artikel: Succesvol duurzaam leiderschap in de praktijk
Leidinggeven is meer dan alleen sturen op resultaat. Lees over een recent traject bij een productiebedrijf dat werk... lees meer »
Leidinggeven is meer dan alleen sturen op resultaat. Lees over een recent traject bij een productiebedrijf dat werk... lees meer »
De Nederlandse Arbeidsinspectie gaat vanaf september inspecties uitvoeren in de sectoren Vlees en Vleeswaren.... lees meer »
Met praktijkgericht trainen leren medewerkers door direct aan de slag te gaan op de werkvloer.... lees meer »
Tijdens de werkzaamheden in de vleessector kunnen de werknemers via de huid worden blootgesteld aan biologische agentia, zoals salmonella en tetanus. Blootstelling is mogelijk door huidcontact met vlees(delen), of met verontreinigde oppervlakken en vloeistoffen (lekwater, proceswater en afvalwater). Handschoenen zijn dan nodig om blootstelling aan kleine wondjes te voorkomen, bijvoorbeeld bij de nagels. Bovendien blijkt dat er bij het dragen van handschoenen beduidend minder mondcontact is.
In de Arbocatalogus Vlees is vastgelegd dat handschoenen vereist zijn bij werkzaamheden met mogelijke huidblootstelling op de volgende afdelingen:
Dit is opgenomen in de Richtlijn Huidbescherming in de Arbocatalogus. Daar zijn ook voorschriften te vinden over:
Zie voor meer informatie de Richtlijn Huidbescherming.