X

Betere ondersteuning internationale medewerkers: Project Work in NL

25-06-2024  |

Er is veel informatie beschikbaar en er zijn tal van organisaties die arbeidsmigranten informeren en/of ondersteunen. Echter, de huidige inspanningen zijn vaak onvoldoende gecoördineerd en bereiken de internationale medewerker nog niet voldoende. Daarom heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) het project WorkinNL gelanceerd. Met dit project krijgt de pilot Brabant Migratie Informatie Punt (BMIP) een landelijke uitrol.

Het doel van het project is om de coördinatie en kwaliteit van informatie, hulp en dienstverlening aan internationale medewerkers te verbeteren. Internationale medewerkers kunnen hiervoor terecht bij informatiepunten. Op dit moment zijn er al informatiepunten actief in negen arbeidsmarktregio’s. Voor meer informatie, zie: informatiepunten WorkinNL. In de aankomende maanden zal dit aantal verder worden uitgebreid. Op termijn zullen alle 35 arbeidsmarktregio’s aangesloten zijn.

Voor meer informatie, zie: WorkinNL. De informatie op deze website is beschikbaar in meerdere talen en gericht op internationale werknemers.

 

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer