X

Weer warme dagen

06-09-2023  |

De nazomer brengt hoge temperaturen met zich mee. Meerdere bedrijven hebben al stappen gezet om de werkomstandigheden in warme periodes te verbeteren. Zoals: klimaatsysteem, vochtreductie, individueel instelbare ventilatoren, drinken van water op het keurbordes, minder lagen kleding dragen en slachtdag vervroegen of verkorten. De Arbocatalogus Vlees biedt nog allerlei andere beproefde suggesties om hittebelasting in het werk aan te pakken. Die zijn te vinden in de Richtlijn Werken onder warme omstandigheden.

In die richtlijn wordt ook het belang van metingen van temperatuur en luchtvochtigheid onderstreept. Metingen op warme werkplekken van eigen medewerkers en van derden. Vorig jaar heeft de NVWA in samenspraak met de COV een warmteprotocol opgesteld. Doel was om -waar nodig- de werkomstandigheden van NVWA- en KDS-medewerkers tijdens warme periodes te verbeteren. En om situaties te voorkomen waarbij de keuring op een hete dag moet worden stopgezet. 

Vaak zal blijken dat verbeteringen voor externe medewerkers ook gunstig zijn voor de eigen medewerkers. Breng met metingen op warme afdelingen de warmtebelasting in kaart en kies waar nodig voor passende maatregelen. De Arbocatalogus biedt uiteenlopende opties.

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer