X

Strengere coronamaatregelen per 28 november 2021

30-11-2021  |

Vanwege het toegenomen aantal coronabesmettingen heeft het kabinet op 26 november 2021 strengere maatregelen aangekondigd in aanvulling op de reeds geldende maatregelen.
Deze maatregelen gaan in op zondag 28 november om 05.00 uur. Ze gelden in ieder geval tot 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

Belangrijke coronamaatregelen voor onze sector

  • 1,5 meter. Houd op het werk altijd 1,5 meter afstand. Deze maatregel kent sinds deze week weer een verplicht karakter. In situaties waar er binnen 1.5m gewerkt wordt, wordt gebruik gemaakt van persoonlijke beschermingsmiddelen.
  • Ventilatie. Zorg voor voldoende ventilatie.
  • Quarantaineplicht. Sinds 19 november jl. is het verplicht om in quarantaine te gaan als één van de huisgenoten positief getest is. De vaccinatiestatus maakt hierbij niet uit.
  • Klachten. Onverminderd blijft van kracht dat als medewerkers klachten hebben zij thuis blijven en zich bij de GGD laten testen. Dit geldt zowel voor gevaccineerde als ongevaccineerde medewerkers.
  • Informatie vaccinatie. De GGD spant zich in om de vaccinatiegraad te verhogen op plekken waar deze vermoedelijk laag is. In verschillende GGD regio’s is contact gelegd met bedrijven. Indien u nog geen contact hierover heeft raden wij aan contact op te nemen met de GGD.

Het is van groot belang dat ieder bedrijf actief toeziet op de implementatie en naleving van deze maatregelen en een maximale inspanning levert richting de eigen werknemers, de flexkrachten en eventuele andere externe dienstverleners om een zo veilig mogelijke werkplek te bieden. Zorg dat uw RI&E met verdiepende Corona module up-to-date is en dat deze in de praktijk goed wordt uitgevoerd bij alle bedrijfsonderdelen.

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer