X

Corona versoepelingen per 25 september 2021

15-09-2021  |

Tijdens de persconferentie op 14 september 2021 heeft het Kabinet een aantal versoepelingen aangekondigd. Er zijn genoeg mensen gevaccineerd om de coronamaatregelen te versoepelen. 1,5 meter afstand houden is per 25 september niet meer verplicht.

De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

De overige basisregels blijven onverminderd van belang (ook als men gevaccineerd is):  Handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD en regelmatig zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes.

Het advies om zoveel mogelijk thuis te werken wordt aangepast naar werk thuis als het kan en op kantoor als het nodig is. Werkgevers en werknemers maken zelf afspraken over een goede verdeling tussen werk en thuis.

Overzicht coronamaatregelen per 25 september 2021 in de rijksoverheid over de gevolgen voor werkgevers en werknemers wordt nog aangepast. Zodra  er meer bekend is, wordt u daarover geïnformeerd.

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer