X

Coronamaatregelen na 26 juni

24-06-2021  |

Omdat het zo goed gaat met de besmettingscijfers heeft het kabinet op vrijdag 18 juni aangekondigd dat de nieuwe versoepelingen (stap 4) al per 26 juni in kunnen gaan. Dat is goed nieuws, want de coronamaatregelen hebben een wissel getrokken op ons allemaal. De komende tijd wordt er meer mogelijk. Van kracht blijven het afstand houden, de hygiënemaatregelen en thuisblijven en testen bij klachten. Daarnaast blijft de mondkapjesplicht gelden bij het werken en reizen binnen 1,5 meter.

Mondkapjesplicht
Het dragen van een mondkapje is niet langer nodig, mits de 1,5 meter kan worden gewaarborgd. Voor werksituaties waarin de 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd, blijft het advies van kracht om een mondkapje te dragen.

Reizen
Samenreizen in 1 auto is mogelijk. Omdat je in een auto geen 1,5 meter afstand kunt houden, dragen alle inzittenden (indien niet afkomstig uit één huishouden) een mondkapje. De mondkapjes plicht geldt ook in het OV en op aangewezen plekken rond het OV, bijvoorbeeld stations.

Scherp blijven op naleving
Wij roepen iedereen op om ook in deze fase nog scherp te blijven op de naleving van alle maatregelen en direct actie te ondernemen indien de aandacht verslapt.

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer