Corona update: avondklok
Vanaf zaterdag 23 januari a.s. krijgt Nederland te maken met een avondklok. Het kabinet voert de avondklok in in het... lees meer »
Vanaf zaterdag 23 januari a.s. krijgt Nederland te maken met een avondklok. Het kabinet voert de avondklok in in het... lees meer »
Premier Rutte en minister de Jonge hebben woensdag 20 januari 2021 tijdens een persconferentie aangegeven dat er extra... lees meer »
Volgens de voorlopige berekeningen: geen verlaging pensioenen in 2021 De actuele dekkingsgraad was op 31... lees meer »
Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie) meldt in haar jaarplan dat het thema ‘Gevaarlijke stoffen’ in 2021 één van haar speerpunten is bij inspecties in bedrijven.
Werknemers in de vlees en vleeswarensector kunnen in aanraking komen met aroma’s, kruiden(mixen), koelstoffen, accuzuren en -gassen, schoonmaakmiddelen, kooldioxide (bij droogijs) en koolmonoxide (bij het roken van producten). En medewerkers van de technische dienst kunnen worden blootgesteld aan chemische hulpmiddelen en lasrook.
Om na te gaan of de aanpak van gevaarlijke stoffen aan de wettelijke eisen voldoet, ga dan naar de digitale zelfinspectietool Gevaarlijke stoffen. Dan kijkt u als het ware door de ogen van een arbeidsinspecteur naar uw bedrijf. Na het invullen ziet u welke zaken u op orde heeft en wat u nog kunt verbeteren.
Voor een praktische aanpak van de verbeterpunten kunt u terecht bij de vernieuwde richtlijnen en goede praktijken rond gevaarlijke stoffen in de arbocatalogus op www.vleeswerkt.nl en www.vleeswarenwerkt.nl.