Subsidie voor RVU/Zwaar werk en duurzame inzetbaarheid eindigt op 31 december 2025
Het project Fit voor Vlees & Vleeswaren loopt af op 31 december 2025. Met dit project kunt u gebruik maken van de... lees meer »
Het project Fit voor Vlees & Vleeswaren loopt af op 31 december 2025. Met dit project kunt u gebruik maken van de... lees meer »
In de vleessector draait het elke dag om kwaliteit, tempo en samenwerken. Maar of een team echt goed presteert, hangt... lees meer »
Het bestuur van Savlex heeft besloten ook voor 2026 een premievergoeding voor de WGA-hiaatverzekering te verstrekken... lees meer »
Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie) meldt in haar jaarplan dat het thema ‘Gevaarlijke stoffen’ in 2021 één van haar speerpunten is bij inspecties in bedrijven.
Werknemers in de vlees en vleeswarensector kunnen in aanraking komen met aroma’s, kruiden(mixen), koelstoffen, accuzuren en -gassen, schoonmaakmiddelen, kooldioxide (bij droogijs) en koolmonoxide (bij het roken van producten). En medewerkers van de technische dienst kunnen worden blootgesteld aan chemische hulpmiddelen en lasrook.
Om na te gaan of de aanpak van gevaarlijke stoffen aan de wettelijke eisen voldoet, ga dan naar de digitale zelfinspectietool Gevaarlijke stoffen. Dan kijkt u als het ware door de ogen van een arbeidsinspecteur naar uw bedrijf. Na het invullen ziet u welke zaken u op orde heeft en wat u nog kunt verbeteren.
Voor een praktische aanpak van de verbeterpunten kunt u terecht bij de vernieuwde richtlijnen en goede praktijken rond gevaarlijke stoffen in de arbocatalogus op www.vleeswerkt.nl en www.vleeswarenwerkt.nl.