X

'Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan!

28-10-2020  |

Op woensdag 28 oktober lanceren het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Nederlands Focal Point van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) de campagne 'Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan!'.

De campagne richt zich op preventie van lichamelijke belasting in sectoren waar veel fysiek werk voorkomt. Uit cijfers van TNO blijkt dat er jaarlijks meer dan 100.000 werknemers ziek worden van een te hoge lichamelijk belasting tijdens het werk.

Deze meerjarige (Europese) campagne, wordt ondersteund met voorlichtingscampagnes (spotjes in diverse media) maar ook met hulpmiddelen zoals een online toolkit die u helpt om aandacht te vragen voor lichamelijke belasting op de werkvloer. Er is ook een zelftest voor werknemers beschikbaar waarin ze via een online test in vijf minuten in kaart brengen welke risico’s zij mogelijk lopen op lichamelijke belasting. Na afloop van de test krijgen ze advies en informatie om dat aan te pakken. Ga voor de test naar de website Hoe Top werk jij.

Meer informatie over deze campagne vind u hier.

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer