X

Meld je aan: themamiddag Intern Transport

23-09-2019  |

Lollig doen tijdens heftruckverkeer is geen verstandig idee. Want voor je het weet zit je klem tussen een vrachtwagen en een pallet. Valt het aldus oplopen van een meervoudige beenbreuk onder de zorgplicht van de werkgever?

Na een geslaagde themamiddag over gevaarlijke stoffen organiseert de werkgroep arbocatalogus in het najaar een themamiddag over Intern Transport. Tijdens deze middag (aanvang 13.30 uur) gaan we in op de gevaren van intern transport in de vleessector en de vleeswarenindustrie.
Deze middag wordt gehouden op twee verschillende data en op twee verschillende locaties.

Wat verstaan we onder intern transport?
Intern transport is het op zijn plaats zetten van goederen, bijvoorbeeld in een magazijn. Om goederen intern te verplaatsen kan er gebruik worden gemaakt van verschillende middelen zoals een heftruck, een hand- en motorpallettruck, een stapelaar maar ook bijv. veeg-en schrobmachines.
Er bestaan verschillende veiligheidsmaatregelen waar bij intern transport rekening gehouden mee moet worden. Om te voorkomen dat het gebruik van arbeidsmiddelen gevaar oplevert voor een werknemer mogen deze alleen gebruikt worden op een bepaalde manier en plaats.

Doelgroep
Deze themamiddag is vooral interessant voor risk managers, QHSE-managers, veiligheids-deskundigen, Arbo/preventiemedewerkers en alle andere MT-leden, managers en medewerkers die een beleidsbepalende rol hebben in het vaststellen van werkprocessen en uitvoerende medewerkers die met intern transport te maken hebben. Kortom direct betrokkenen en belangstellenden.

Programma
In deze middag worden de volgende onderwerpen besproken:

- Welk intern transport kennen we en wat zijn de risico’s?
- Wat zijn de wettelijke eisen en wat is de aandacht van I-SZW?
- Hoe kunnen de Arbocatalogi vlees en vleeswaren u daarbij helpen?

Er worden simultaan ook 3 workshops van een uur gehouden om praktijkervaringen uit te wisselen. U kunt kiezen uit:

1. Workshop intern transport in de productie omgeving
2. Workshop intern transport op de expeditie afdeling
3. Workshop intern transport voor de technische dienst

Deelnemers van deze middag ontvangen na afloop een certificaat van deelname.

Kosten
Deelname is gratis maar er geldt een annulering en no-show regeling. Annuleren voor de middag van 9 oktober kan kosteloos tot 1 oktober. Voor de middag van 15 oktober kan kosteloos geannuleerd worden tot 7 oktober. Bij annulering na deze data of bij no-show ontvangt u een factuur van € 75,-. 

Aanmelden
Wil je meer weten over intern transport meld je dan aan voor één van de volgende data;
9 oktober 2019 (Lexmond) of 15 oktober 2019 (Nijkerk)  (klik op uw voorkeursdatum om u aan te melden). Op beide data is de aanvangstijd rond 13.30 uur.

Heeft u een collega waarvan u denkt dat hij/zij hier ook bij aanwezig zou moeten zijn, stuur dit bericht dan door.

 

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer